Last van drones? Met dit wapen schiet je ze uit de lucht

Onderzoeksbedrijf Battelle is continu bezig met innovatie binnen defensie, gezondheid en levenswetenschappen, en komt binnenkort met een anti-drone geweer genaamd ‘DroneDefender’. Met dit geweer kun je tot 400 meter drones uit de lucht schieten.

drones

De DroneDefender maakt gebruik van radiogolven om de verbinding tussen de drone en de gebruiker te verstoren. Je kunt het wapen vijf uur achter elkaar gebruiken voordat het opnieuw opgeladen moet worden. Daarnaast gebruikt het geweer de radiofrequenties van GPS en ISM, die gebruikt worden door bijna alle drones. In de demonstratievideo van het bedrijf zie je hoe drones automatisch landen als ze de verbinding verliezen met hun piloot.

Het wapen weegt een goede 4,5 kilo en is direct gebruiksklaar. Je hoeft niet precies op de drone te mikken, de radiogolven werken in een hoek van 30 graden. Battelle laat weten veel succesvolle testen uitgevoerd te hebben tegen de DJI Phantom-drone. Alex Morrow, technisch directeur van het project, onderstreept dat het wapen in veel verschillende situaties te gebruiken is:

Het kan ons in veel verschillende situaties helpen, van het veilig houden van het Witte Huis tot het beschermen van ambassades in het buitenland; van scholen en gevangenissen tot historische plekken. Het geweer is simpel in gebruik en betrouwbaar.

Het sluit goed aan op de behoeftes van overheden: eerder maakte de Britse overheid bekend veel incidenten te zien bij gevangenissen met drones. Met dit geweer zouden overheidsinstanties en bedrijven zich goed kunnen wapenen tegen drones.

drones