Met dit horloge van Swatch kun je draadloos betalen

Draadloos betalen swatch

De horlogemaker heeft in samenwerking met Chinese banken de Swatch Bellamy gepresenteerd: een normaal analoog horloge met een ingebouwde NFC-chip. Hiermee kun je bij geschikte terminals draadloos met je pols betalen. Dat maakte de Zwitserse horlogemaker gisteren bekend.

Swatch draadloos betalen

De NFC-technologie wordt ook gebruik in de bankpassen van Nederlandse banken waarmee je tegenwoordig draadloos kunt betalen: een goede keuze voor de Swatch-horloges aangezien de techniek geen stroom gebruikt. De horloges zien er uit als typisch Swatch: kleurrijk en rond.

Hoe Swatch en de Chinese banken er precies voor gaan zorgen dat jouw betaalgegevens op de NFC-chip komen te staan, is nog niet bekend. De chip zit verstopt onder de wijzerplaat van de Swatch Bellamy. In China werkt Swatch samen met UnionPay: het betaalkaartenverbond van de banken. Vanaf januari 2016 gaan de banken de nieuwe betalingsmogelijkheid ondersteunen. Later komt het horloge ook naar Zwitserland en de Verenigde Staten.

Swatch draadloos betalen

Het is niet bekend wanneer het horloge naar Nederland komt en of de betalingsfunctie gaat werken. In principe zijn de meeste betaalterminals uitgerust met een NFC-scanner dus zou de implementatie relatief simpel moeten zijn.