LEGO introduceert Pac-Man Arcadekast-set

LEGO Pac-Man

Pac-Man is al sinds de release in 1980 enorm populair, en daar is de afgelopen jaren weinig aan veranderd. Nog altijd vind je in arcadehallen het legendarische spel, net als op het internet en zelfs in de vorm van mobiele games. Binnenkort komt daar een nieuwe vorm bij: LEGO brengt een set uit ter ere van het spel.

De nieuwe set, die onder de LEGO ICONS-lijn valt, is gemaakt in samenwerking met Bandai Namco, dat ruim veertig jaar geleden de game uitbracht. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe en spannende manieren om klassieke spelervaringen tot leven te brengen. Ons team van getalenteerde ontwerpers heeft onvermoeibaar gewerkt om de essentie van de geliefde PAC-MAN arcademachine in stenen te vangen, van PAC-MAN zelf tot de kleurrijke, doolhofachtige omgeving waarin hij zich bevindt”, vertelt LEGO Designer Sven Franic.

De set toont de arcadeversie van de game en maakt het zelfs mogelijk om de ‘happende’ bewegingen van het spel na te spelen. Ook kun je het muntslot verlichten. De set kjomt verder met grote, kleurrijke versies van Pac-Man, Blinky en Clyde. Deze versies kun je op de arcadekast zetten of apart tentoonstellen. En er is een vrouwelijk minifguur dat Pac-Man speelt op een arcadekast, die verborgen zit in de kast zelf.

LEGO Pac-Man

Foto: LEGO

Help bouwen in Amsterdam

Om de nieuwe set te verwelkomen, heeft LEGO ook een tof evenement bedacht voor iedere fan in Nederland. Op 10 en 11 juni kunnen alle fans – jong en oud – terecht in de LEGO Store in Amsterdam. Daar kun je meehelpen met de bouw van een gigantische Pac-Man. En na afloop mag je een mini game console gratis mee naar huis nemen.

Wil je de set zelf hebben? Die is vanaf 4 juni te koop via de LEGO webshop en in de fysieke winkels. De set krijgt een adviesprijs van 269,99 euro.

Beeld: LEGO