Nieuw op Disney+ in juni: Stan Lee, Secret Invasion en Avatar: The Way of the Water

Secret Invasion op Disney+

Het begint nu net pas echt als lente te voelen, maar ondertussen staat de zomer toch alweer voor de deur. Met slechts een paar dagen begint namelijk weer. En dat betekent niet alleen dat het weer (hopelijk) goed blijft, maar ook dat Disney+ toffe nieuwe content klaar heeft staan. Zo gaat deze maand weer een nieuwe Marvel-serie van start: Secret Invasion.

Series: Secret Invasion en Saint X

Toegegeven, er komen niet direct stapels nieuwe series naar Disney+ in juni. Maar er komt er één die in ieder geval veel goeds beloofd, en dat is dus Secret Invasion. De serie draait om Nick Fury, die de afgelopen tijd stiekem in de ruimte heeft gezeten. Op aarde is zijn plek ingenomen door een Skrull, een ras dat van uiterlijk kan veranderen.

In Secret Invasion keert Fury echter weer terug naar de aarde, waar een aantal extremistische Skrulls de aarde proberen in te nemen. Fury moet samen met zijn partners Everett Ross, Maria Hill en Skrull Talos alles op alles zetten om die invasie te voorkomen en de mensheid te redden.

Ook verschijnt deze maand de serie Saint X. Deze serie gaat over een jonge vrouw die tijdens haar vakantie in de Caribbean onder mysterieuze omstandigheden overlijdt. Volgens de politie was het slechts een ongeluk, maar de familie van de vrouw vermoedt dat het anders zit. Haar zus besluit uiteindelijk om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Wij ontdekken dat in de serie aan de hand van meerdere tijdlijnen die getoond worden.

Deze series zie je vanaf juni op Disney+:

  • Saint X (7 juni)
  • The Full Monty (14 juni)
  • Secret Invasion (21 juni)
  • Disney Gallery: Star Wars: The Mandalorian – The Making of Season 3 (28 juni)

Films: Avatar: The Way of the Water en Stan Lee

James Cameron zette in 2009 de wereld op zijn kop met de destijds nieuwe film Avatar. Nooit eerder zagen computeranimaties er zo goed uit. Talloze mensen verloren zich in de bijzondere wereld van de blauwe wezens genaamd Na’vi, en het verhaal van Jake Sully en Neytiri. Dertien jaar later verscheen ein-de-lijk het vervolg: Avatar: The Way of the Water. Mocht je die nog niet gezien hebben, dan is juni de maand voor jou. Want dan verschijnt hij ook op Disney+.

De nieuwe Avatar-film gaat opnieuw over Jake Sully en Neytiri. De twee zijn inmiddels een gezin gestart, met daarin maar liefst vier kinderen. Maar als een bekende dreiging terugkeert naar Pandora en duidelijk achter Jake aan zit, besluit Jake om zijn volk te beschermen en onderdak te zoeken bij een andere Na’vi-stam, namelijk een waterstam. Jake en zijn gezin moeten opnieuw leren jagen en leven, en met een nieuw leger Na’vi samenwerken om Pandora te beschermen.

Ook verschijnt deze maand een documentaire over niemand minder dan Stan Lee, de man die leven gaf aan talloze iconische superhelden in de stripboeken van Marvel. Zo is hij de geest achter Iron Man, de Fantastic Four, Spider-Man, Black Panther, X-Men, Thor, Nick Fury en zoveel anderen. En natuurlijk zagen we hem ook op het witte doek, in de cameos in verschillende films.

Een bijzondere man dus, waar we veel aan te danken hebben. Afgelopen jaar zou hij 100 jaar zijn geworden, wat voor Disney en Marvel een goede reden bleek om hem te eren. Dat doen ze via een documentaire over Stan Lee, die deze maand dus op Disney+ verschijnt. De documentaire gaat over de man zelf, hoe hij bij stripboeken terechtkwam en hoe hij invloed kreeg op de wereld van stripboeken en popcultuur. Extra leuk: het verhaal wordt verteld aan de hand van zijn eigen woorden, dankzij persoonlijk archiefmateriaal.

Deze films zie je vanaf juni op Disney+:

  • Avatar: The Way of the Water (7 juni)
  • Flamin’ Hot (9 juni)
  • Stan Lee (16 juni)
Foto: Disney+/Marvel