Marvel-serie Secret Invasion komt eraan. Dit weten we al

Secret Invasion

Het Marvel Cinematic Universe – of MCU – bestaat tegenwoordig niet meer alleen uit films, maar ook uit series. En binnenkort verschijnt er weer een nieuwe: Secret Invasion. Het verhaal van deze serie draait om niemand minder dan Nick Fury en zijn partners. Dit is wat we al over de serie weten.

Het plot

Wie de Marvel-films trouw is blijven kijken, weet ondertussen dat Nick Fury al een tijdje niet meer op de aarde is. In Spider-Man: Far From Home werd namelijk bekendgemaakt dat de Nick Fury die we de laatste tijd op aarde zagen, een Skrull is. Skrulls werden geïntroduceerd in Captain Marvel en zijn een alien-ras die van uiterlijk kunnen veranderen. En dat is exact wat deze Skrull deed, op verzoek van Fury zelf. Fury zat namelijk heel ergens anders: in de ruimte.

Maar daar gaat verandering in komen. Fury keert terug naar de aarde, voor een nogal belangrijke missie. Naast de Skrulls die vooral een leven proberen op te bouwen op de aarde, tussen de mensen in, zijn er ook extremistische Skrulls die de planeet willen overnemen voor zichzelf. Een invasie is dus op handen, vandaar ook de titel van de serie. Logischerwijs wil Fury die voorkomen, waarop hij zijn partners inschakelt. Samen moeten ze voorkomen dat de Skrulls de planeet overnemen en de mensheid uitroeien.

Wat maakt Secret Invasion bijzonder?

Secret Invasion valt op als Marvel-serie, om diverse redenen. Allereerst is de toon nogal anders dan de meeste Marvel-projecten. De serie wordt meer een duistere spionageserie, met wat sci-fi- en horror-elementen. Toch is zo’n afwijkende toon niet vreemd voor Marvel-series. De eerste van de series, WandaVision, was zeker in het begin immers ook nogal anders qua toon.

Kingsley Ben-Adir als Skrull-leider Gravik in Secret Invasion

Kingsley Ben-Adir als Skrull-leider Gravik in Secret Invasion. Foto: Disney+/Marvel

En er is nog een vergelijking te maken met WandaVision: je bent constant aan het raden en op zoek naar hints over wat er écht gaande is. Bij WandaVision probeerden we uit te vogelen of de wereld van Wanda nu wel of niet echt is, wie hem gemaakt heeft en wie de schurk is (“It was Agatha all along!”). Ook in Secret Invasion valt er genoeg te raden. Aangezien de Skrulls van uiterlijk kunnen veranderen, moeten we ons namelijk constant afvragen wie een Skrull is en wie niet.

Dus is deze persoon wel echt deze persoon? Is wat diegene zegt wel waar? Hoe weet je zeker dat we hem/haar/hen kunnen vertrouwen? Dat zijn vragen die we ons constant kunnen blijven stellen.

Wie zit in de cast?

Logischerwijs keert Samuel L. Jackson weer terug als Nick Fury, gezien hij toch echt de enige echte Fury is. Maar ook andere bekende gezichten keren terug. Zo speelt Ben Mendelsohn opnieuw Skrull Talos, keert Cobie Smulders terug als Maria Hill, zien we Don Cheadle als James ‘Rhodey’ Rhodes en is Martin Freeman opnieuw Everett K. Ross.

Maar er zitten ook diverse nieuwe mensen in Secret Invasion. Zo speelt Olivia Coleman een antagonist die bij MI6 hoort, genaamd Sonya Falsworth. Olivia Coleman is inmiddels een grote naam in de film- en seriewereld: ze speelde de tweede Queen Elizabeth in The Crown, won een Oscar voor haar werk in The Favourite en zat in bekende series als Broadchurch. Verder neemt Emilia Clarke – bij het grote publiek beter bekend als Daenerys Targaryen uit Game of Thrones – de rol van G’iah op zich. Zij is de dochter van Talos en vecht voor de vrijheid.

Cobie Smulders en Samuel L. Jackson in Secret Invasion

Cobie Smulders als Maria Hill en Samuel L. Jackson als Nick Fury in Secret Invasion. Foto: Disney+/Marvel

Ook nieuw is de schurk Gravik, een extremist binnen de Skrulls die onder meer gebouwen opblaast. Hij wordt gespeeld door Kingsley Ben-Adir (The OA, Peaky Blinders). Verder neemt Killian Scott (Dublin Murders) een rol op zich, net als Christopher McDonald (Thelma & Louise, Happy Gilmore).

Wanneer verschijnt Secret Invasion?

Secret Invasion is helaas maar een korte serie: er verschijnen maar zes afleveringen. De allereerste kunnen we vanaf 21 juni op Disney+ zien. Daarna verschijnt er elke week een nieuwe. Het eerste seizoen van de serie sluit af op 26 juli.

Beeld: Disney+/Marvel