Lenovo lanceert 3 sexy nieuwe producten: Yoga Book, MotoZ en Yoga 910

Tijdens een persevent op de IFA in Berlijn heeft Lenovo vanavond 3 nieuwe producten gelanceerd. Een uitbreiding van de bestaande Yoga lijn in de vorm van een Yoga Book, een combinatie van een eBook, tablet en laptop in een, de Moto Z smartphone met maar liefst 8 verschillende add-on gadgets, en de Yoga ultra dunne convertible laptop, die ook te gebruiken is als tablet.

Yoga Book

De Yoga Book is een tablet met daaraan bevestigd een drukgevoelige touchpad waarop de gebruiker onder meer kan schetsen met een speciale pen. De tekeningen worden direct getoond op je beeldscherm. Er kan echter ook een digitaal toetsenbord worden getoond op deze touchpad, zodat je hem gewoon als keyboard kunt gebruiken.

IMG_7441

Met de Yoga Book schiet Lenovo in op de design minnende consument, want het ontwerp met de speciale horloge lagers als scharnieren dat twee jaar geleden geïntroduceerd werd in deze lijn, blijft gehandhaafd en ziet er nog steeds spectaculair mooi uit. Net als de iPad is het device nu in meerdere kleuren beschikbaar waaronder goud.

Maar Lenovo benadrukt in zijn presentatie dat goed design niet de hoofdprijs hoeft te kosten. “Voor bijna de helft heb je bij ons een tablet waar je het toetsenbord en de steun gratis bij krijgt”, wordt ons bij de demonstratie van de nieuwe producten verteld.

IMG_7591

Moto Z

Echt onder de indruk zijn we van de nieuwe smartphone van Motorola: De Moto Z. Of liever gezegd, vooral van diens spectaculaire add ons in de vorm van een speaker, camera en projector. De add-ons zijn los te koop onder de naam ‘Moto Mods’ en werden in samenwerking ontwikkeld met fotomerk Hasselblad en audiopartner JBL.

In totaal zijn er maar liefst 8 verschillende Moto Mods: Losse devices met het formaat van een smartphone die je in een handbeweging op de Moto Z kunt vastmaken middels een magneetje. En zo tover je je smartphone in een handomdraai om in een professionele fotocamera of speaker set met fantastisch geluid. Features die uiteraard ook in het apparaat zelf zitten, maar met een add-on haal je wel een veel hogere kwaliteit uit je muziek en foto’s, claimt Motorola.

IMG_7529

IMG_7580

IMG_7533

IMG_7546

Meest geliefd onder het aanwezige journalisten publiek hier in Berlijn was echter toch wel de projector mod: een add-on die van jouw simpele smartphone in één beweging een volwaardige beamer maakt. Herinner je nog de tijd dat een beamer duizenden euro’s kostte? Right. Nu kun je dus een Powerpoint-presentatie op je werk geven vanaf je smartphone. Of ouderwets je vakantiefilmpjes laten zien aan de hele familie natuurlijk. Terug naar die goede oude tijd!

IMG_7489

IMG_7490

IMG_7497

Over de kwaliteit waren de meeste aanwezigen enorm te spreken: Met de add-on kun je het beeld zelf scherp stellen en de kwaliteit van je projectie is dan echt heel erg hoog. Tijdens onze eerste test probeerden we een afstand van een meter tot ruim 3, en in alle afstanden bleef het beeld indrukwekkend. Ook leuk voor bruiloften, feestjes, presentaties want het beeld is zo groot dat je makkelijk een hele huiskamer vol kunt laten meegenieten. Erg tof.

Yoga 910

Ten slotte lanceerde Lenovo vanavond ook nog een nieuwe laptop: De Yoga 910. Met dit apparaat wil het merk duidelijk de concurrentie met de Apple MacBook aangaan, zo blijkt uit de eerste product demonstratie. Daarin wordt de huidige MacBook namelijk hands-on vergeleken met de Yoga 910, en die eerste delft volgens Lenovo zelf dan toch duidelijk het onderspit.

Zo kan de Yoga 910 net als zijn voorgangers zowel als tablet als als laptop gebruikt worden, dankzij zijn 360º scharnieren. Handig als je even geen toetsenbord nodig hebt, of een presentatie wilt geven en je laptop als een tentje open kunt vouwen en neer kunt zetten.

lenovo-roasts-macbook

Daarnaast is de Yoga 910 lichter, dunner en – naar eigen zeggen – mooier dan een MacBook. Om nog maar te zwijgen over de prijs: Met 799 euro is dit apparaat een stuk betaalbaarder dan een Mac. Reden voor de marketing man om zijn oude MacBook weg te gooien (letterlijk) tot lichte ontsteltenis van het publiek.