Thermostaat van tado° laat je het luchtklimaat in je huis slim beheren

tado°

Er zijn tegenwoordig allemaal slimme thermostaten die rekening houden met jouw voorkeuren als het om de warmte in huis gaat. Maar tado° gaat met zijn nieuwe V3+-thermostaten nog een stapje verder. Die kijken namelijk ook naar het luchtklimaat in huis.

De thermostaten doen dit aan de hand van de nieuwe Luchtcomfort Skill. De functie moet je leefomgeving gezonder maken, door inzicht te geven in het luchtklimaat in je huis. Daarnaast krijg je concrete adviezen voor meer comfort, die je direct toe kunt passen. En je krijgt ook nog eens tips om gezondheidsrisico’s als schimmel te voorkomen.

Onder de adviezen vallen bijvoorbeeld tips over hoe lang je je ramen open moet zetten en hoe je de luchtvochtigheid in huis kunt verlagen. Ook kijkt de functie naar de luchtfrisheid binnen, de luchtkwaliteit buiten, de aanwezigheid van mensen en lokale weersvoorspellingen, om je te vertellen wanneer je bepaalde kamers moet luchten.

Wordt de luchtvervuiling dan bijvoorbeeld hoger tijdens de spits, dan geeft tado° aan hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Ook raadt het systeem dan bijvoorbeeld aan om het raam op een ander moment te openen.

App

De functie is een onderdeel van een nieuwe app voor de V3+-productreeks. In de app zitten ook andere functies, bijvoorbeeld het Aanpassen aan Weersvoorspellingen en de Open Raam Detectie. Daarbij heb je de mogelijkheid om alleen de functies aan te zetten die je wilt gebruiken.

De thermostaten komen in verschillende kits. Zo is er een starterkit voor 199,99 euro en een Slimme Radiatorknop Starterkit voor 129,99 euro. De thermostaten kun je in de winkel kopen, of via de website van tado°.