Use the Force: Lenovo presenteert Star Wars-headset met lightsaber-controller

Dankzij een augmentedreality-ervaring van Lenovo komt Star Wars tot leven. Het Chinese bedrijf heeft zojuist zijn AR-headset met Star Wars-thema onthuld: Mirage. De headset wordt aangestuurd door een smartphone. Zowel Android-telefoons als iPhones kunnen met de headset gebruikt worden.

Het Star Wars-pakket bestaat verder uit een lightsaber-controller, een baken om bewegingen te volgen en de augmentedreality-ervaring Jedi Challenges. Voor de productie van het pakket heeft Lenovo samengewerkt met Disney. Het gaat om meerdere ervaringen, die volgens Lenovo elk hun eigen diepgang hebben.

Een nieuw personage, The Archivist, begeleidt de gebruiker bij het ontdekken van The Force en de kennis van de Jedi. Gebruikers kunnen onder meer hun vaardigheid met de lightsaber uitproberen op Darth Vader, maar ook een spelletje Holochess is onderdeel van Jedi Challenges.

Bestellen

In het najaar komt de app Star Wars: Jedi Challenges beschikbaar voor Android en iOS. Mensen in het bezit van een iPhone 6s of later model, Moto Z, Samsung Galaxy S7 of later model of Google Pixel kunnen de app gebruiken. Na het downloaden kun je de smartphone in de AR-headset steken, waardoor je ondergedompeld wordt in A Galaxy Far, Far Away.

De Star Wars-ervaring is pas dit najaar beschikbaar, maar al wel te bestellen. De AR-headset met Jedi Challanges kost 300 euro.