Sony presenteert noise-cancelling koptelefoon, draadloze oordopjes en nekband-oordopjes

Sony heeft een koptelefoon, draadloze oordopjes en nekband-oordopjes met een focus op noise-cancelling gepresenteerd. De 1000X-reeks maakt gebruik van een technologie waarbij ruisonderdrukkig automatisch aangepast wordt aan de locatie.

De drie wearables kunnen worden bestuurd met de app Headphones Connect. Gebruikers kunnen daar instellingen voor ruisonderdrukking, omgevingsgeluid en de equalizer aanpassen. Sony richt zich met de apparaten vooral op reizigers met bus, trein en vliegtuig. Zo beweert de fabrikant dat de oordopjes, koptelefoon en nekband wel omgevingsgeluid tegenhouden, maar omroepberichten wel doorlaten.

De oordopjes hebben volgens Sony een batterijduur van 3 uur. De koptelefoon gaat 10 uur mee met een volle batterij, terwijl de nekband het zelfs 30 uur volhoudt. Is noise-cancelling niet ingeschakeld, dan gaat het bij de koptelefoon en nekband om respectievelijk 13 en 38 uur. Voor de oordopjes is er volgens de fabrikant geen verschil.

De drie wearables zijn vanaf nu te koop in de Benelux. De oordopjes kosten 220 euro, de koptelefoon 380 euro en de nekband kost 330 euro. De drie wearables zijn beschikbaar in de kleuren zwart en witbeige.