LG en Volkswagen willen smart home en auto koppelen

Sommige automobilisten zien hun auto als het verlengde van hun huis. En dat is ook wel een beetje zo: voor velen is het de brug tussen hun huis en de buitenwereld. Je stapt vanuit huis direct je auto in om ergens heen te gaan of gebruikt je auto om juist weer thuis te komen. Het is dan ook heel logisch als die twee beter samen gaan werken. LG ontwikkelt daarom samen met Volkswagen een platform om smart homes en smart cars met elkaar te verbinden.

Het idee is dat je bijvoorbeeld je alarmsysteem of lampen gemakkelijk kunt bedienen vanuit de auto of alvast de oven aan kunt zetten als je op je werk in de auto stapt. Maar er zijn ook toepassingen te bedenken die de andere kant op werken. Bijvoorbeeld dat de verwarming van je auto aan te zetten is vanuit huis of zelfs automatisch aangaat ’s ochtends in de winter.

Door gebruik te maken van clouddiensten wordt een systeem gecreëerd dat Volkswagen het Cross-Over-Platform noemt. Het moet vooral zorgen voor meer gemak, iets wat op dit moment nog wel eens ontbreekt bij het gebruik van smart home-producten.

De bedrijven werken ook samen aan nieuwe infotainmentsystemen voor in auto’s en een notificatiedienst die bijvoorbeeld verkeersinformatie deelt met bestuurders.