Deze zelfrijdende robot gaat pakketjes in Europese steden bezorgen

Hij ziet er misschien wat koddig uit, maar deze zeswieler heeft ambitieuze plannen. De robot van Starship Technologies gaat vanaf deze maand worden gebruikt door voedselbesteldiensten, zodat ze verspreid over Europa maaltijden kunnen afleveren.

De Starship-robot zal dat in eerste instantie in Engeland en Duitsland gaan doen, aldus Quartz: hij zal worden gebruikt door bedrijven in Londen, Düsseldorf, Bern en Hamburg. De afleverdiensten kunnen de robot oproepen en volladen, waarna hij naar zijn klant rijdt. In één robot passen ongeveer twee boodschappentassen aan producten.

De robot is vooral bedoeld voor bezorgingen op korte afstand, aldus Starship Technologies. In Londen zou het vrij duur zijn om een pakketje op korte afstand te leveren: gemiddeld zou dat rond de 12 pond kosten. Met de robot moeten deze kosten naar 1 pond worden teruggebracht. Voor langere afstanden is de machine wat te traag, waardoor hij minder goed zijn kosten weet terug te verdienen. Je kunt immers maar beperkt bezorgingen maken als je eens per twee uur de machine tot je beschikking hebt.

Starship is niet de enige die kijkt naar bezorgrobots. Eerder dit jaar hoorden we bijvoorbeeld nog over Domino’s, dat je pizza’s met een robotje wil gaan rondrijden.