LG lanceert smart speaker ThinQ op CES in januari

LG heeft aangekondigd een smart speaker te lanceren tijdens CES in Las Vegas volgende maand. Dat meldt CNet. De ThinQ speaker wordt uitgerust met een Google Assistent. CNet ziet in de samenwerking tussen LG en Google een geduchte concurrent voor het Bixby systeem van Samsung.

Concurrent Samsung is ook bezig met het voorbereiden van hun eigen smart speaker. Samsung ontwikkelde het Bixby Voice systeem. Bixby is ontworpen om alle apparaten in huis met elkaar te verbinden. Bixby maakt het volgens Samsung makkelijker voor adverteerders om hun klanten te bereiken op het smart home systeem.

Slimme zet

Bixby heeft een langzame start gehad en gemengde reacties, stelt CNet. Dat LG nu de handen ineen slaat met Google, kan een slimme zet zijn. De ThinQ speaker is niet alleen een geluidsbox, maar ook de interface voor LG’s smart home systeem. Door het commando “OK Google, talk to LG” kun je de assistent laten communiceren met de smart home apparaten, staat in het persbericht van LG.

Net als Bixby heeft ook ThinQ de nodige technische mankementen te overwinnen. In oktober werd door beveiligingsonderzoekers nog bekend gemaakt dat het ThinQ smart home systeem kwetsbaar is voor hackers.

CES 2018 vindt van 9 tot en met 12 januari plaats in Las Vegas.