LG lanceert televisie-lijn met ingebouwde Google Assistant op CES

LG heeft aangekondigd een nieuwe lijn OLED televisies te lanceren tijdens CES in Las Vegas deze maand. Nu maakt het bedrijf ook bekend dat de televisies onder merknaam ThinQ uitgerust zullen zijn met een ingebouwde Google Assistant, meldt The Verge.

Eind vorige maand maakte het bedrijf al bekend dat het de ThinQ speakers uitgerust met Google Assistant zou lanceren. Nu laat LG zien dat de kunstmatige intelligentie ook toegepast zal worden bij televisies.

Spraakassistent

In het verleden lanceerde LG al televisies met een WebOS-besturingssysteem met een ingebouwde spraakassistent van LG zelf. Het bedrijf gaat nu echter een stap verder door de Google Assistent aan te bieden op haar gloednieuwe OLED en Super UHD LCD-schermen als onderdeel van het kunstmatig intelligente ThinQ merk.

De spraakassistent kan gebruikt worden voor het uitvoeren van verschillende taken. Zo kun je vragen of Google wil zoeken naar de specifieke soundtrack van een film waar je naar kijkt, maar ook of het de televisie uit zet als je klaar bent met een programma.

Gebruikers in sommige landen kunnen zelfs hun eigen smart homes bedienen met de Google Assistant van LG. Het bedrijf heeft nog niet aangegeven in welke landen dit mogelijk zal zijn.

Foto: LG