LG presenteert nieuwe UltraGear-monitoren speciaal voor gamers

LG-UltraGear

Als gamer heb je vaak behoefte aan een goede monitor, die details haarscherp laat zien. LG Electronics springt daar nu op in met de nieuwe UltraGear-monitoren, die tijdens IFA 2018 in Berlijn worden gepresenteerd. De monitoren hebben volgens LG krachtige prestaties, een hoge beeldkwaliteit en een hoge verversingssnelheid.

De beeldschermen hebben verder een UltraWide 21:9-beeldverhouding, waardoor je echt het spel ingetrokken wordt. Bovendien kun je alle delen van je favoriete game zo goed zien.

‘Uitblinker’

LG biedt speciale aandacht aan het UltraGear-model 34GK950G. Dit zou de uitblinker zijn van de nieuwe serie aan beeldschermen. Zo kan het scherm 98 procent van de DCI-P3-kleurruimte tonen door de Nano IPS-displaytechnologie. Verder reproduceert het scherm kleuren over ruim 135 procent van de sRGB-kleurruimte.

In het scherm zit ook NVIDIA G-SyncTM grafische synchronisatietechnologie. Daardoor moet je game goed weergegeven worden, zonder dat je last hebt van haperingen. Overklok je de computer, dan kun je gebruikmaken van een verversingsfrequentie van 120 Hz.

Overigens kun je ook meerdere monitoren aan elkaar koppelen. De schermen hebben om die reden dan ook extreem dunne schermranden, zodat je geen last hebt van zwarte balken tussen de schermen tijdens het gamen.

Beschikbaarheid

Hoeveel de schermen gaan kosten, is onbekend. De UltraGear-serie is eind dit jaar beschikbaar.