LG komt met eigen versie van Samsung Family Hub: Een koelkast met een camera’s en gigantisch touchscreen

Vorig jaar kondigde Samsung op de CES in Las Vegas een koelkast aan met camera’s aan de binnenkant en een gigantisch touchscreen aan de buitenkant. Deze Samsung Family Hub was een apparaat waar veel grappen over werden gemaakt, maar tegenwoordig kun je hem ook gewoon in Nederland kopen. Dit jaar toont LG op CES een kopie van dit apparaat: de LG Smart InstaView.

Dit is een grote koelkast met een gigantisch touchscreen dat draait op webOS met camera’s aan de binnenkant. Dankzij die camera’s kun je in de supermarkt checken wat er nog in je koelkast staat of je kunt boodschappen voor huisgenoten achterlaten op het touchscreen. Uiteraard kun je op het scherm ook op zoek naar recepten. Via smart tags kun je bijhouden wat er in je koelkast staat en of iets bijvoorbeeld over datum is.

Een groot verschil met de Samsung-variant, is dat LG een samenwerking is aangegaan met Amazon. Hierdoor zit de slimme assistent Alexa ingebouwd in de koelkast. Via spraak kun je dan de muziek in huis bedienen vanuit de keuken of een product bestellen als dat op is.

Hoeveel de LG Smart InstaView moet gaan kosten en wanneer hij op de markt komt heeft LG niet bekend gemaakt.

Meer slimme apparaten voor in huis

LG toonde nog veel meer huishoudelijke apparaten die verbinding maken met internet. Onder de noemer LG DeepThinQ wil het bedrijf slimme technologie toevoegen aan bijvoorbeeld wasmachines en stofzuigers. Algoritmes moeten bijvoorbeeld patronen gaan herkennen en daar hun gedrag op aanpassen.

LG Hub Robot

Als centrale apparaat in je slimme huis presenteert LG de Hub Robot. Het is het vervolg op de SmartThinq Hub en in plaats van een slimme speaker is het meer een stilstaande robot. Hij heeft een scherm dat door ogen weer te geven, zorgt voor een vriendelijk robotachtig uiterlijk.

De Hub Robot draait op Amazon Alexa als spraakassistent, maar wordt door LG bewust als een soort robothulp in huis op de markt gezet en niet als slimme speaker. Een slimme manier om het verschil te maken, in tegenstelling tot de aankondiging die Lenovo gisteren deed.

Net als bij de andere producten van LG communiceert de fabrikant ook over de Hub Robot nog geen prijs en verschijningsdatum.