LG stopt speakers in nekband voor surroundgeluid

LG Tone Studio

Bij LG is een paar creatieve koppen na gaan denken over nieuwe soorten speakers. Dat blijkt uit de aankondigingen die het bedrijf deze week doet. Gisteren introduceerde het bedrijf al een zwevende speaker, vandaag komt daar een nekspeaker bij: de LG Tone Studio.

De Tone Studio is een nekband met twee speakers aan de bovenkant en twee basspeakers aan de onderkant die zorgen voor vibraties. Dat zou samen voor een surroundgeluid moeten zorgen, wat de ervaring van films of games kan verbeteren.

Via bluetooth stuur je het geluid er naartoe, net als bij een draadloze koptelefoon. Dankzij een speciale Dual Play-functie, kun je via twee Tone Studio-speakers precies hetzelfde laten horen. Zo kun je bijvoorbeeld samen met iemand anders naar een film kijken, terwijl je ieder je eigen surroundspeaker hebt.

De LG Tone Studio zal voor het eerst te zien zijn op de CES in Las Vegas volgende week. Daar krijgen we hopelijk ook meer details te horen over de prijs en beschikbaarheid.

LG Tone Free

LG Tone Free

Op CES presenteert LG ook Tone Free-oordopjes. Dit zijn draadloze oortjes waarmee je muziek kunt luisteren of kunt bellen, zonder draad tussen de dopjes. Je kunt de Tone Free bedienen met stemcommando’s om bijvoorbeeld een inkomend telefoontje op te nemen of juist te weigeren.

Er zit een dekband bij waar je ze in kunt stoppen als je ze niet gebruikt; deze bevat een extra accu waarmee je ze meteen oplaadt. Daarnaast zit er nog extra externe accu bij om te voorkomen dat je ooit met lege oordopjes komt te zitten.