‘Samsung stopt virtuele assistent in al zijn apps op Galaxy S8’

Samsung Galaxy S7 edge

De grootste vernieuwing in de Samsung Galaxy S8 kan wel eens softwarematig zijn in plaats van hardwarematig. Samsung zou namelijk van plan zijn om een eigen virtuele assistent, vergelijkbaar met Siri en Google Assistent, onderdeel te maken van het toestel. En dan ook echt meteen goed: in elke Samsung-app op de S8 moet de assistent terugkomen, schrijft SamMobile.

In oktober werd bekend dat Samsung het bedrijf Viv Labs heeft overgenomen. Dat bedrijf is opgericht door de ontwikkelaars van Apple’s Siri. Achter gesloten deuren werkte het team van Viv jaren aan een spraakassistent die veel beter is dan Siri. Niet lang nadat het bedrijf hiermee naar buiten was getreden, lijfde Samsung Viv in.

De virtuele assistent van Samsung zou mogelijk Bixby gaan heten en dus ook meteen volledig onderdeel worden van het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. Aangezien de Galaxy-toestelle draaien op Android, wordt het wel interessant om te zien hoe Bixby zich gaat verhouden tot Google Assistent. Op dit moment zit Google’s slimme assistent verwerkt in Google’s eigen Pixel-smartphone, maar bijvoorbeeld ook in chatapp Allo.

De Galaxy S8 zal waarschijnlijk dit voorjaar uitkomen. Normaal kondigt Samsung het toestel aan rond het Mobile World Congress in Barcelona in februari, maar mogelijk wordt het dit jaar iets later. De S8 wordt het eerste vlaggenschip dat op de markt komt na de problemen met de Galaxy Note 7.