LG Watch Urbane LTE vanaf vandaag op de markt in Zuid-Korea

Het nieuwe stokpaardje van LG, de Watch Urbane LTE, zal vandaag gelanceerd worden op de Zuid-Koreaanse markt. De smartwatch valt in de hogere prijsklasse en zal de concurrentie aan moeten gaan met de Apple Watch.

De smartwatch, die kort voor het Mobile World Congress werd aangekondigd, zal verkrijgbaar zijn vanaf een prijs van 650.000 KRW (590 dollar). Hiermee brengt LG een smartwatch op de markt die direct moet gaan concurreren met de Apple Watch.

De Watch Urbane LTE is de eerste smartwatch in zijn klasse die de snelle overdracht van gegevens ondersteunt via LTE (4G). Het horloge beschikt over een eigen SIM-kaart, waardoor gebruikers minder afhankelijk zijn van een verbinding met smartphones. Zo is het onder andere mogelijk om te bellen via de smartwatch.

LG_WATCH_URBANE3.0.0

Daarnaast zal het horloge niet gaan draaien op Google’s mobiele besturingssysteem Android Wear, maar is de Watch Urbane LTE de eerste smartwatch van LG dat gebruik maakt van het eigen platform webOS.

Verder beschikt de LG Watch Urbane over een rond 1,3 inch P-OLED scherm met een resolutie van 320×320, een goud of zilver gepolijste stalen body en is het horloge afgewerkt met een gestikte lederen band. Hiermee laat het bedrijf zien dat het een nieuwe weg is ingeslagen, want het horloge oogt vele malen aantrekkelijker dan zijn voorgangers.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de LG Watch Urbane in de VS en Europa beschikbaar komt.