Xbox test nieuwe contentfilters die je zelf in kunt stellen

Xbox One X

De game-wereld is groot en er zitten behoorlijk wat mensen in. Dat is natuurlijk alleen maar positief, maar het kan zijn dat een aantal van die mensen dingen zeggen die je helemaal niet wil lezen. Daarom heeft Microsoft nu contentfilters geïntroduceerd, waarmee je tekst zelf kunt filteren.

De filters zijn in Xbox Live verschenen. Het gaat om vier niveaus: Friendly, Medium, Mature en Unfiltered. Je kunt dus als volwassene instellen dat er best wat ‘volwassen’ taalgebruik in de chat mag komen, maar bij je kinderen niet.

Ook kun je instellen dat de filters bijvoorbeeld niet aan staan als je met vrienden praat, zodat zij wel alles kunnen zeggen wat ze willen. De filters kun je ook alleen aanzetten voor Message Requests, zodat ongewenste content van vreemden niet bij jou verschijnt.

De filters verschijnen vooralsnog alleen in privéberichten. Later komen ze ook naar profielen, LFG, Clubs en je Activity Feed.

Zo zet je ze aan

Je kunt de filters zelf aanzetten via Message Safety. Daar kom je door in je algemene instellingen naar Online safety & family te gaan. Krijg je daarna een bericht dat weggefilterd wordt, dan verschijnt er in plaats daarvan een tekst: Potentially offensive message hidden. Klik op de tekst en je kunt meer te weten komen over de instellingen en ze aanpassen.

Alle volwassen accounts kunnen aangeven welke filters ingeschakeld zijn. Die instellingen kun je ook beheren voor het account van je kind. Kinderaccounts komen standaard met het Friendly-filter, maar dat kun je dus zelf aanpassen.