VR-gameontwikkelaar verplaatst hele lichaam naar virtual reality

VR-gamestudio CloudGate beweert een manier gevonden te hebben om een volledig lichaam in virtual reality weer te geven. Door twee extra controllers aan zijn voeten vast te binden, kon studiohoofd Steve Bowler zowel zijn armen als voeten in de virtuele wereld gebruiken. Daarmee werd de representatie van zijn lichaam in virtual reality een stuk realistischer.

Bij de HTC Vive worden twee controllers geleverd, die de gebruiker in zijn handen houdt. In sommige VR-ervaringen worden daarmee handen weergegeven, waarmee de  speler bijvoorbeeld voorwerpen kan vasthouden. Met de twee extra controllers kon Bowler ook zijn voeten gebruiken.

In een video laat hij zien hoe hij danst en voorwerpen omver schopt. Hoe CloudGate er precies in geslaagd is om de vier controllers draadloos te laten werken, geeft het bedrijf niet prijs. Wel zegt Bowler dat hij twee HTC Vives nodig had om het trucje te laten werken.

Gamestudio CloudGate heeft het experiment uitgevoerd om de mogelijkheden van de Vive Trackers te verkennen, die HTC begin dit jaar aankondigde. De Vive Trackers zijn bedoeld om voorwerpen in virtual reality te tracken, maar kunnen waarschijnlijk dus ook gebruikt worden om een speler benen of voeten te geven. De Vive Trackers komen dit voorjaar uit.