Lichtkrant om je pols: LinkMe is slimme LED armband

Er is een hoop beweging op het gebied van smartwatches, maar het was natuurlijk naïef om te denken dat het horloge het enige sieraad is wat er aan moet geloven. Wie de ledjes op de Fuelband te klein vind en de Pebble te saai is er hoop: de slimme armband LinkMe!

Die vergelijking lijkt op het eerste gezicht logisch, aangezien hij het beste van beide producten in zich heeft. Zo herkennen we de strak afgewerkte armband met LEDjes zoals we die ook bij Nike zien en is LinkMe net zo makkelijk uit te breiden met op maat gemaakte berichten als de Pebble.

Toch springt de LinkMe meer in het oog dan Nike’s armband en dat heeft niet alleen te maken met de joekels van letters die we in de eerste prototypes zien. Waar Nike namelijk kiest voor een mat rubberen afwerking, is de LinkMe een verchroomde, elliptische ring die om je pols klikt. Daarmee valt het sieraad veel meer op, ik laat aan je eigen mening over of dit een goed of slecht iets is.

Het functionele vergelijk met de Pebble loopt uiteindelijk ook mank, simpelweg omdat het oppervlak van de Pebble (een horloge) en de gekozen techniek (eInkt) er voor zorgen dat er op de langere termijn veel meer programmeerbare functionaliteiten beschikbaar zijn voor de smartwatch dan voor een single line “lichtkrant”.

Out-of-the-box toont de LinkMe standaard de tijd, wanneer je hem via bluetooth met je smartphone verbindt zal hij in staat zijn om je smsjes en social media updates weer te geven op het display. Zoals gezegd is het voor developers dus mogelijk om eigen berichten te versturen vanuit apps naar armband.

Via Kickstarter proberen de bedenkers de benodigde centen op te halen om de LinkMe in grotere productie te nemen. Mocht je interesse hebben, kun je je nu inschrijven voor een eerste editie die in augustus op de markt moet verschijnen. De vroege vogel betaald nu $99, uiteindelijk moet de LinkMe rond de $120 gaan kosten.