Deze wearable houdt zelfs je stressniveau bij

De Lifestone is een wearable die net wat meer meet dan de gemiddelde Fitbit of Jawbone Up. In dit apparaatje zitten namelijk sensoren om bijvoorbeeld je lichaamstemperatuur, bloeddruk, zuurstofniveau, hartslag, ademhaling en zelfs je stressniveau bij te houden. Hierdoor heb je een aardig medisch beeld van jezelf, met behulp van slechts één gadget.

Oké, heel ‘wearable’ ziet de Lifestone er niet uit. Je kunt ‘m met een band om bijvoorbeeld je arm binden, maar je loopt dan rond met een fors stuk plastic. Stiekem is deze gadget vooral handig om los te houden en af en toe te gebruiken voor metingen.

Voor wat ie doet, is de Lifestone echter verdraaid compact. Dat kan voor de medische wereld wel eens goed nieuws zijn. Een dokter kan immers een Lifestone aanraden, zodat hij of zij de conditie van een patiënt makkelijk bijhoudt. Daarvoor is geen apparaat ter grootte van een magnetron nodig, maar één apparaatje dat in een tas past.

Je kunt de Lifestone bestellen door op Kickstarter minstens 99 dollar te doneren – of 79 dollar als je er vroeg bij bent. Voor een tientje extra heb je er ook een slimme stethoscoop bij, om geluiden uit je borstkas mee op te nemen.