Volg de Livestream EK Voetbal in Frankrijk via de NOS app

Tot en met 10 juli zijn alle ogen in Europa gericht op Frankrijk vanwege het EK voetbal. Vanavond is de eerste wedstrijd en ook al doet Nederland niet mee: er is nog steeds een heleboel mooi voetbal te zien! De NOS heeft de rechten voor alle wedstrijden, dus je kunt bijna iedere avond op tv naar voetbal kijken. En voor als je niet thuis bent: er is een livestream EK voetbal.

Sterker nog: de NOS heeft er meerdere. Als er twee wedstrijden tegelijk worden gespeeld kun je twee streams bekijken. Deze zijn terug te vinden in de NOS app op iOS en Android en ook in de Apple TV app zijn ze te vinden. Op de speciale site die de NOS heeft gebouwd voor het EK kun je beide streams zelfs gelijktijdig bekijken. En hoogtepunten lees je terug in het bijbehorende liveblog.

Maar de NOS biedt meer dan de livestream EK voetbal: op de site en in de app kun je alle hoogtepunten terugkijken en de NOS zet ook fragmenten op YouTube. Dat is een primeur! Nog nooit zette de NOS fragmenten uit voetbalwedstrijden online bij de videodienst, maar voor dit EK voetbal heeft de omroep daar toestemming voor gekregen. Daardoor kun je ze embedden op je eigen site.

Livestream EK voetbal

Geen app

Bij het WK voetbal in 2014 had de NOS ook nog een speciale losse WK-app. De NOS heeft er voor gekozen om die tijdens dit EK voetbal niet aan te bieden, omdat Oranje niet meedoet. “We konden een app afnemen via de UEFA die dan helemaal wordt vormgegeven naar onze wensen, maar het bedrag dat je daarvoor moet neerleggen is voor ons best wel hoog voor een app die mensen maar een maand gebruiken”, vertelde Lara Ankersmit, hoofd Digitale Media gisteren in een uitgebreid interview.

Naast de NOS zetten natuurlijk ook andere media en techbedrijven in op het EK voetbal. De snelste manier om bij de uitslagen en speelschema’s is via Google. Als je EK voetbal invoert in de zoekmachine, vind je het direct de info die je zoekt.