Niks missen van de Apple Watch 2 en iPhone 7 aankondiging? Kijk mee via de livestream

Vorige week maandag nodigde Apple de pers uit voor een Apple Event op woensdag 7 september 2016. Da’s vandaag! Zoals ieder jaar zal Apple op dit evenement zijn nieuwe iPhone aan de wereld tonen, maar daarnaast zal hoogstwaarschijnlijk ook de Apple Watch 2 aan het publiek worden gepresenteerd. Je kunt dit Apple Event vanaf 19:00 uur live volgen via de livestream iPhone 7 aankondiging.

Hoe bekijk ik de livestream iPhone 7 aankondiging?

De livestream is vanavond even voor zevenen te vinden op de website van de Apple. Je kunt hem bekijken via Safari op een Mac, iPhone of iPad en via de Edge-browser van Windows 10. In de populaire browser Chrome van Google werkt hij traditiegetrouw niet.

Als je echte Apple-fan bent, is de beste manier om te kijken echter via de Apple TV. Dan heb je de stream namelijk lekker groot in beeld, terwijl je op de bank op je iPad, iPhone of Macbook de diverse liveblogs kunt checken. Zowel de nieuwste versie met App Store, als de oude versie van de Apple TV, bieden de livestream iPhone 7 aankondiging aan. Voor de nieuwste Apple TV kun je de gratis Apple Events-app downloaden uit de App Store.

Wat gaat Apple aankondigen?

De iPhone 7 dus. Die lijkt erg veel op de iPhone 6S, maar de achterkant en camera zien er waarschijnlijk net anders uit. Daarnaast ontbreekt de koptelefoonaansluiting. De homebutton blijft, maar wordt volgens de geruchten technisch vervangen door een knop die niet echt klikt, maar wel voelt alsof hij klikt. Hiervoor wordt dezelfde techniek gebruikt als voor 3D-Touch op de iPhone en de touchpads van de Macbook.

Er komt ook weer een iPhone 7 plus. Deze is uiteraard groter en bevat waarschijnlijk een camera met twee lenzen. Hierdoor worden foto’s scherper, ook bij weinig licht. Ben je tevreden met je huidige iPhone? Dan krijg je morgen te horen wanneer je die kunt updaten naar iOS 10.

De Apple Watch 2 zou dezelfde vorm houden als de eerste Apple Watch, maar krijgt een snellere processor, een grotere accu en een GPS-module voor sporters. Welkome toevoegingen die een einde moeten maken aan de belangrijkste tekortkomingen van het huidige model.

Wil je alle geruchten tot in de puntjes doorlezen? En wil je weten hoe het zit met Macbooks en iPads? Ik heb eerder deze week al een uitgebreid artikel geschreven waarin ik alle geruchten op een rij zet.