Bekijk je favoriete sport via de livestream Olympische Spelen in Rio de Janeiro

Voor iedereen die van sport houdt is het de komende twee weken feest, want de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn vannacht officieel begonnen. De NOS zendt natuurlijk een heleboel topsport uit op tv, maar er gebeurt zoveel op hetzelfde moment dat helaas niet alles op tv kan worden uitgezonden. Gelukkig is daar de livestream Olympische Spelen. Of eigenlijk moeten we zeggen: livestreams, want de NOS biedt gelijktijdig maar liefst veertien (!) verschillende livestreams aan.

Iedere NOS livestream Olympische Spelen vind je op de speciale website Rio 2016, waar je ook een uitgebreid schema vindt. Hierin staat duidelijk aangegeven of er Nederlanders meedoen aan het onderdeel en of het een wedstrijd is waarin direct wordt gestreden om een medaille. De streams zijn ook te bekijken via de NOS-app op bijvoorbeeld je smartphone of tablet en vanaf daar kun je ze eventueel naar je tv streamen via Airplay of Google Cast. Heb je een Apple TV? Installeer dan de gratis NOS-app!

Livestream Olympische Spelen dit weekend

Dit weekend is trouwens al meteen een goed weekend om lekker veel gebruik te maken van al deze streams. Bij het wielrennen op de weg, dat vanmiddag al begonnen is, maken Wout Poels, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Tom Dumoulin kans op een medaille. Verder doet Nederland mee aan onder meer het handbal, tennis, paartijden, turnen (Epke Zonderland!), judo, hockey en beachvolleybal vandaag.

Natuurlijk heb je niet altijd tijd om de livestream Olympische Spelen te bekijken. Zeker omdat veel wedstrijden diep in de nacht worden gespeeld. Gelukkig kun je op de speciale Team NL pagina van de NOS al het nieuws over de Nederlandse presentaties teruglezen en -kijken!

Wil je nu echt niks missen van wat er in Rio gebeurt, dan kun je naast de NOS-app ook een aantal andere apps installeren. Bijvoorbeeld RioCal die je op de hoogte houdt van wanneer jouw favoriete sporten plaatsvinden. Eveline heeft een lijstje gemaakt van deze en andere Olympische apps.