Mis nooit meer muziek van je favoriete artiesten met Spotify Release Radar

Spotify Release Radar

Op Spotify kun je genieten van vrijwel alle muziek die je leuk vindt. Daarnaast ontdek je eenvoudig nieuwe artiesten via de afspeellijsten en krijg je zo nog meer fijne deuntjes te horen. Maar groot nadeel is dat je door het grote aanbod nog weleens de nieuwste releases van je favoriete artiest mist. Dat is echter voorbij met de introductie van Release Radar.

Release Radar is een gepersonaliseerde lijst, zoals we die al kennen op maandag met Discover Weekly, maar dan met nieuwe muziek van je favoriete artiesten. Sinds vrijdag wordt de functie uitgerold en blijf je dus op de hoogte van de beste muziek. Iedere week verschijnt er een overzicht van nieuwe nummers van artiesten die jij het meest interessant vindt. Daardoor hoef je er niet langer naar te zoeken.

“Het kan lastig zijn om op de hoogte te blijven van de grote hoeveelheid aan nieuwe muziek die elke week wordt gelanceerd”, vertelt Matt Ogle, Senior Product Owner bij Spotify. “Met Release Radar willen we een eenvoudige manier ontwikkelen voor muziekfans om alle interessante nieuwe releases in een playlist terug te vinden.”

Spotify Release Radar

Die lijst wordt iedere vrijdag ververst met twee uur aan nieuwe muziek. Alle nummers komen van artiesten die je volgt en waar je het meeste naar luistert. Maar er staat ook aanbevolen muziek op basis van je luistergedrag in. Op die manier hoopt Spotify dat je nog meer artiesten ontdekt en is het “de perfecte partner van New Music Friday, die je inspireert met muziek van de beste nieuwe artiesten waar je misschien nog niet van hebt gehoord”.

De lijst verschijnt in de sectie “Nieuwe Releases Voor Jou”, die je vindt door naar Bladeren en dan Ontdekken te gaan. Overigens verandert hij ook met je muzieksmaak mee. Luister je meer muziek via Spotify, dan worden de aanbevelingen beter.