Met deze rugzak van HP kun je je laptop opladen terwijl je onderweg bent

Je herkent het vast wel: een belangrijke vergadering, werk of andere afspraak buiten de deur waar je bij binnenkomst direct je laptop nodig is. En dat ding is natuurlijk altijd leeg. En bovendien is in de afgesproken ruimte ook geen stopcontact aanwezig. In dat geval zou je willen dat je de nieuwe rugzak van HP in je bezit had.

Met de HP Powerup Backpack kun je niet alleen je laptop, maar ook je smartphone of tablet, onderweg opladen. In het ding zitten namelijk verschillende snoeren die je kunt aansluiten op je hardware. Volgens HP is de kabel aan te sluiten op de meeste laptops van de fabrikant en kan hij een laptop één keer volledig opladen. De batterij van een tablet of smartphone zou hij respectievelijk drie en tien keer vol kunnen krijgen. Je kunt zelfs meerdere apparaten tegelijk aansluiten. Tegelijk opladen kan niet, maar je kunt wel aangeven welk apparaat de rugzak prioriteit moet geven.

Het is niet de eerste keer dat HP met een speciale rugzak aanbiedt ter ondersteuning van elektrische apparaten. Een aantal maanden geleden presenteerde het ook al een stabiele rugzak, speciaal ontworpen om virtual reality ‘on the go’ mogelijk te maken. De HP Powerup Backpack is te bestellen via Amazon en kost 200 dollar, maar is alleen nog maar binnen de Verenigde Staten te verkrijgen.