Livestreambedrijf Ustream nu in handen van IBM

Een belangrijke ontwikkeling in de livestreamwereld: het gerenommeerde streamingbedrijf Ustream is na een overname in handen van computerbedrijf IBM. De technologie achter de livestreamsite zal voor de zakelijke markt worden gebruikt: IBM wil zijn clouddiensten voor bedrijven met de Ustream-overname namelijk uitbreiden.

Wat er met de Ustream-website zal gebeuren is nog onduidelijk, maar vermoedelijk blijft hij gewoon draaien. Met 80 miljoen maandelijke gebruikers bereikt Ustream immers een flink publiek. Onder andere NASA, Samsung, Facebook, Nike en Discovery Channel maken van Ustream gebruik om livestreams op te zetten.

IBM heeft niet gezegd wat er voor Ustream is betaald, maar eerdere geruchten wijzen op een overnamebedrag van 130 miljoen dollar (120 miljoen euro). Een fractie van de 22,06 miljard dollar omzet die IBM in het afgelopen jaar boekte.

Door zich steeds minder op hardware te richten, wil IBM een moderner bedrijf worden. Kleine hardwaretakken worden langzaam maar zeker door IBM verkocht, om plaats te maken voor dienstgerichte bedrijfjes zoals Ustream. Een spannende strategie voor een traditioneel bedrijf zoals IBM, en eentje die nog niet helemaal goed lijkt uit te pakken. De recente kwartaalomzet van 22,06 miljard dollar was namelijk een daling van maar liefst 9 procent. De nieuwe strategie moet zichzelf dus nog op papier bewijzen.