Livestreaming is topprioriteit bij Facebook

Facebook heeft de afgelopen maanden voorzichtig getest met een livestreamfunctionaliteit binnen zijn app. Voor iPhone-gebruikers wordt hij inmiddels al een tijdje uitgerold en gisteren werd bekend dat ook Android-gebruikers nu aan de beurt zijn. Re/code bericht nu op basis van bronnen binnen het bedrijf dat livestreaming op dit moment een topprioteit binnen Facebook is.

CEO Mark Zuckerberg zou volgens één bron ‘geobsedeerd’ om van Live een succes te maken. Tijdens een vraag- en antwoordsessie eerder deze week in Berlijn zei Zuckerberg dat livevideo één van de dingen was waar hij “het meest enthousiast over is”. Intern zou een flink aantal medewerkers zijn verplaatst naar het livestreamingproject.

Op het gebied van livestreaming concurreert Facebook natuurlijk direct met Twitter, voor wie livestreaming (met hun app Periscope) ook één van de belangrijkste aandachtsgebieden heeft. Een groot verschil is dat Facebook de functionaliteit direct in zijn app integreert, zowel de mogelijkheid om de streams te bekijken, als om zelf een stream te starten. Dat betekent dat de mogelijkheid straks op honderden miljoenen smartphones aanwezig is.

Dat betekent nog niet automatisch dat het een succes wordt, maar wel dat als het Facebook het niet lukt, dat niemand het de komende jaren gaat lukken.