Lumo Run: Een tracker voor hardlopers, die let op je houding

Lumo Run

Als er één sport is waarbij data dankzij betaalbare trackers voor iedereen toegankelijk is, dan is het hardlopen. Je kunt je afstand en route vastleggen, je snelheid tijdens het lopen, je hartslag etc. En dat allemaal met een horloge of voor een groot deel zelfs met je smartphone. Wat lastiger is: is het controleren van je looptechniek. Hoe zet je jezelf af? Hoe lang heb je contact met de grond? En essentieel: hoe beweegt je bekken?

Om dat allemaal te meten is er nu de Lumo Run, een tracker die je achterop je broek clipt en die de data inzichtelijk maakt via een bijbehorende app. En dan niet alleen: hij geeft realtime feedback.

Eerder stopte Lumo deze techniek al in hardloopbroeken, maar dan was je dus gebonden aan hun model broek en als hij in de was zat kon je de tracker niet gebruiken. De Lumo Run maakt de techniek toegankelijker en is nog goedkoper ook. Hij gaat 99 dollar kosten, maar als je hem nu al vooruitbestelt betaal je slecht 79 dollar.

Met de Lumo Run breidt Lumo hun lijn wearables verder uit. Alle producten van het bedrijf zijn gericht op lichaamshouding. Zo is er de Lumo Back voor mensen met rugklachten en de Lumo Lift die checkt of je je schouders wel rechtop houdt.