Locatie-spel Ingress krijgt een animatieserie die je op Netflix kunt bekijken

Ingress animatieserie

Ingress, een locatie-spel van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic, krijgt zijn eigen animatieserie. De serie genaamd Ingress: The Animation wordt vanaf oktober wereldwijd uitgezonden op Netflix. Dat heeft John Hanke, oprichter van Niantic, tegen Variety gezegd.

In het spel maak je deel uit van een van twee teams: Resistance en Enlightened. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk portalen inneemt, wat je doet door naar fysieke locaties af te reizen. De portalen zitten vaak bij bekende kunstwerken en bezienswaardigheden.

Serie

De serie, gemaakt door de Japanse animatiestudio Crafter, speelt zich af in de wereld van het spel. In die wereld lekt er exotisch materiaal door de portalen. Het materiaal kan mensen op verschillende manieren beïnvloeden. Sommigen krijgen bijvoorbeeld een soort mentale superkracht.

In de serie volgen we Makoto en Sarah, twee mensen die beïnvloed werden door het materiaal. Makoto kan dingen aanraken en vervolgens hun geschiedenis zien. Sarah ziet bepaalde aspecten van tijd en ruimte. De twee komen samen nadat er iets met Sarah gebeurt en Makoto, een politieagent, moet uitzoeken wat er gebeurd is.

De twee komen samen en rennen weg van een derde, mysterieus personage genaamd Jack. Daarbij komen de drie terecht in het gevecht tussen de Enlightened en de Resistance. Ondertussen proberen ze ook achter de motieven van een bedrijf te komen dat het exotische materiaal gebruikt om te experimenteren op mensen.

Ingress Prime

De serie breidt de verhalen van het originele spel en het nieuwe Ingress Prime, dat eind 2017 werd aangekondigd, aan elkaar. Jack wordt bijvoorbeeld aan het nieuwe spel toegevoegd. De serie kun je vanaf oktober op Netflix zien. Het nieuwe spel kun je rond die tijd ook gaan spelen.