De Logitech Powerplay is de eerste draadloze muis waarbij de accu nooit meer leeg gaat

Logitech Powerplay

Typisch: zit je middenin een belangrijk gevecht of een raid, is je muis leeg. Op zo’n moment zit er niets anders op dan je muis opladen en even te stoppen met spelen. Behoorlijk vervelend en erg slecht voor je humeur. Logitech wil dat oplossen met Powerplay. Deze muismat laadt je muis namelijk tijdens het gebruik op.

De mat heeft een elektromagnetisch veld van 27,5 bij 32 centimeter, de gehele oppervlakte van de mat. Daar bovenop kun je een hard of zacht oppervlak plaatsen. Onderop je muis klik je, in plaats van het gewichtje, een zogenaamde Powercore-module. Die module zet het elektromagnetische veld om in bruikbare stroom.

De mat werkt echter alleen als je hem aansluit met een usb-kabel. Daar zit een aansluitpunt voor bovenaan de mat. Ook moet je een muis hebben die ondersteuning biedt voor Powerplay, maar daar zijn diverse varianten van. Zo heeft Logitech de G903 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse en de G703 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse aangekondigd, die samenwerken met het oplaadsysteem.

Logitech Powerplay

Lightspeed

LIGHTSPEED staat in deze namen voor een nieuwe draadloze communicatie van het bedrijf. De signaalsterkte hiervan moet zestien keer hoger zijn dan bij andere technieken. De draadloze verbinding moet daardoor betrouwbaarder zijn en eenvoudiger in te stellen zijn.

Verder hebben de beide muizen een PMW3366 optical sensor, wat de beste gaming muis-sensor zou zijn. Bij de G903 zouden de linker- en rechtermuisknoppen altijd ‘klikklaar’ zijn, dankzij nauwkeurig afgestelde veren en mechanische draaischarnieren. De duurzaamheid is bovendien 2,5 keer vergroot tot 50 miljoen keer klikken. Beide muizen zijn verder door zowel rechts- als linkshandigen te gebruiken.

Powerplay is naar verwachting vanaf mid-september te koop voor een adviesprijs van 129 euro. De G903- en G703-muizen worden ook mid-september verwacht voor 179 en 119 euro.

Logitech G903 en G703