Local Motors laat klanten hun 3D-geprinte auto omsmelten tot nieuwer model

Het autobedrijf Local Motors is voornamelijk bekend vanwege de productie van de eerste 3D-geprinte auto, die vermoedelijk vanaf 2017 verkocht gaat worden. Vandaag maakt het bedrijf bekend nog een stapje extra extra te zetten. Klanten kunnen in de toekomst namelijk makkelijk upgraden naar een nieuwe auto door hun huidige Local Motors-auto om te smelten.

Dat maakte het bedrijf vandaag bekend tegenover Autoblog. Bij traditionele auto’s is upgraden naar een nieuwer model pas mogelijk bij verkoop van het huidige model. Maar aangezien de 3D-geprinte auto’s van Local Motors relatief makkelijk te produceren zijn denkt het bedrijf erover na om klanten up te laten graden in een sneller tempo dan eigenaren van een normale productieauto.

Daarnaast is het ook een duurzame oplossing: de 3D-geprinte auto’s zijn van plastic gemaakt en daarom is het belangrijk om niet meer materiaal te gebruiken dan nodig is. Justin Fishkin van Local Motors laat tegenover Autoblog weten druk bezig te zijn met het proces:

We werken momenteel aan het proces, aangezien dat het hergebruiken van het materiaal mogelijk is. Op deze manier willen mensen waarschijnlijk hun auto langer gebruiken of ze zullen zeggen: ‘Ik kom mijn auto terugbrengen en aan het einde van de dag wil ik een beter model hebben.’

Het meest recente model, de Swim, moet in 2017 voor het eerst geleverd gaan worden. Het bedrijf is nu nog in overleg met de autoriteiten om de auto te laten keuren zodat hij daadwerkelijk op de openbare weg mag gaan rijden. Je kunt de auto helemaal naar eigen voorkeuren laten bouwen. Het onderstel is namelijk bij iedere Local Motors-auto hetzelfde, dus je hebt totale vrijheid in hoe je de auto wilt inrichten. Je kunt kiezen of je wel of geen dak wilt hebben, de achterbank is optioneel en je kunt uiteraard de kleuren en vorm uitkiezen.