‘Lokale VVD-politicus hackte 100 vrouwen en stal privébeelden’

datalek, Cybercrime, hack, cyberaanval, dark web

Een lokale VVD-politicus uit Almere heeft ruim honderd vrouwen gehackt. Een deel daarvan zijn collega’s van de man. Dat meldt RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen.

Het gaat om Mitchell van der K., die ook voormalig hoofdredacteur van mannenwebsite Manners is. Diverse vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan.

Van der K. heeft waarschijnlijk wachtwoorden uit gelekte databases opgezocht en daarmee geprobeerd in te breken bij minstens honderd vrouwen. Hier zou hij al in 2016 mee zijn begonnen.

Laura Ponticorvo

De zaak kwam aan het licht toen Pontecorvo vorig jaar aangifte deed van hacking. Van der K. zou foto’s en video’s van haar hebben gestolen waarop ze verschillende seksuele handelingen verricht. Alle beelden zouden in haar privé-omgeving zijn opgenomen.

Van der K. zou dus meer vrouwen hebben gehackt. Hieronder zouden collega’s vallen, maar hij zou ook hebben geprobeerd in te breken bij oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en andere BN’ers.

Toen de zaak aan het licht kwam, heeft Manners hem op staande voet ontslagen. Inmiddels is Van der K. gearresteerd. De politie heeft ook een groot aantal gegevensdragers in beslag genomen.

Geroyeerd

Ook is Van der K. uit de VVD gezet. De partij noemt de zaak “een walgelijke” affaire. De partij wacht niet op een strafrechtelijk onderzoek, maar grijpt nu al in. Dat kan, omdat Van der K. in de Telegraaf heeft toegegeven wat hij heeft gedaan. Normaal gesproken wordt iemand pas geroyeerd als de rechter heeft bepaald dat hij of zij schuldig is.