Nog even geduld: open bèta van Lord of the Rings-mmo start uiterlijk in 2023

Lord of the Rings

Enige tijd geleden maakte Amazon bekend dat zij bezig zijn met het ontwerpen van een open bèta voor de pc-versie van Lord of the Rings-mmo. Aanstaande zomer, in 2021 dus, staat het eerste prototype van de Massively Multiplayer Online Game op de planning. Wel moeten we nog even geduld hebben voordat dit product daadwerkelijk op de markt verschijnt: Amazon verwacht deze uiterlijk in 2023.

Planning

Dat de grove opzet van de planning nu online is gekomen, heeft alles te maken met de overname van het bedrijf dat de Lord of the Rings-mmo ontwikkelt. Dit wordt nu gedaan door Leyou, het moederbedrijf van Athlon Games. Maar inmiddels wordt Leyou overgenomen door Tencent.

Rechten van het spel

Interessant is wel dat het spel de officiële Lord of the Rings-titel krijgt. De rechten van The Hobbit en Lord of the Rings zijn nu in handen van het bedrijf Middle-eart Enterprises. Daaraan betaal Athlon meer dan 8 miljoen dollar aan licentiekosten om deze officiële titel te bemachtigen.

Daar is de afspraak mee gemaakt dat op óf voor september 2022 een gesloten bèta plaatsvindt, gevolgd door een open bèta voor 1 januari 2023. Wanneer de open bèta versie voor de pc eenmaal staat, zullen twaalf maanden later ook de versies voor de Xbox One en PS4 volgen. Nog even geduld dus, maar de Lord of the Rings-mmo komt er dus zeker aan.