L’Oreal en John Rogers maken sticker om pH-waardes van je huid te meten

L’Oreal en John Rogers sticker

L’Oreal en John Rogers hebben samen een prototype gemaakt van een slimme pleister die de pH-waardes in de huid meten. Volgens L’Oreal kunnen fluctuerende pH-niveaus in de huid de oorzaak zijn van diverse huidproblemen, zoals eczeem en droogheid. De pleister moet helpen bij het opstellen van nieuwe gezondheidsplannen en gebruikers helpen leren over hun eigen huid, meldt The Verge.

De pleister werd onthuld tijdens de tech-beurs CES. De bedoeling is dat je de pleister op de binnenkant van je arm plaatst en hem daar vijf tot vijftien minuten laat zitten. Hoelang dat precies is, hangt af van hoe snel de twee stipjes op de pleister een kleurtje krijgen.

Daarna open je de My Skin Track pH-app op je telefoon en maak je een foto van de pleister. De stipjes meten namelijk biomarkeringen in zweet, zoals pH, glucose en chloor. De app verwerkt wat het ziet en hoeveel je zweet, en maakt vervolgens een aanbeveling.

Prototype

Vooralsnog gaat het alleen om een prototype. Het is ook nog niet duidelijk of je de pleister opnieuw kunt gebruiken. Dat wordt pas duidelijk als de pleister uit de prototype-fase is gehaald. Later dit jaar moet de pleister naar een paar dermatologen gaan. Uiteindelijk wordt hij ook aan consumenten verkocht, voor een nog onbekende prijs.