Mui maakt je slimme scherm eleganter met een houten variant

Mui-smart-display

Er zijn inmiddels allerlei slimme gadgets op de markt, maar ze moeten natuurlijk wel mooi in je huis staan. Het Japanse bedrijf Mui weet dit en heeft nu een elegante oplossing gemaakt voor een slim scherm. Het gaat om een aanraakgevoelig LED-scherm dat in een stuk hout gemaakt is, meldt Engadget.

Het apparaat werd in oktober op Kickstarter gelanceerd, maar nu pas in het echt getoond op CES. Het ging om een vrij gelimiteerde demo, maar volgens Engadget lijkt het product vrij slim.

Mogelijkheden

Het scherm kan je een overzicht geven van diverse apparaten in je huis – bijvoorbeeld een speaker of de thermostaat. Daarnaast kun je de temperatuur aanpassen, muziek afspelen of pauzeren en lampen aan- en uitzetten. Dit doe je allemaal door het scherm aan te raken of er overheen te swipen om de verschillende apparaten te besturen.

Het scherm is slim, waardoor het ook andere informatie kan tonen. Daarvoor hoeft het scherm niet aangesloten te zijn op specifieke slimme apparaten. Volgens Mui zelf kan het scherm weerinformatie, berichten, de tijd en meer tonen. Als je het scherm niet gebruikt, is het gewoon een stuk hout.

Verder zit de Google Assistant in het scherm. Die kan tegen je praten, maar je kunt ook kiezen voor alleen reacties in tekst.

Kickstarter

Mensen die het scherm via Kickstarter hebben gekocht, kunnen hem in september dit jaar verwachten. Op dit moment is er geen andere manier om het scherm te bestellen en de campagne op Kickstarter is inmiddels gesloten. Binnenkort komt er echter een campagne op Indiegogo, dus misschien kunnen we hem dan wel kopen.