Lotus Emeya onthuld: Één van de snelste elektrische GT’s ter wereld

Lotus heeft hun nieuwste hyper GT onthuld tijdens een speciale presentatie in New York. De Lotus Emeya is de eerste vierdeurs Grand Tourer van het merk en na de Evija en Eletre de volgende stap in de elektrificering van de autoproducent. Met een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 2,8 seconden is de Emeya direct één van de snelste elektrische GT’s ter wereld.

De Emeya zet een nieuwe maatstaf hoe een Lotus moet rijden en aanvoelen, aldus de fabrikant. Het nieuwe model is niet alleen het resultaat van 75 jaar expertise op het gebied van technologie en design, maar bevat ook de nieuwste innovaties.

“Door ons rijke erfgoed te combineren met intelligente prestaties en de nieuwste geavanceerde technologieën verleggen we de grenzen van hoe een luxe elektrische auto eruit moet zien en moet rijden – we creëren echte rijdersauto’s”, zegt Feng Qingfeng, CEO van Lotus Group.

Foto via Lotus Cars

Comfort en snelheid, ook bij het laden

De Emeya is voorzien van een elektronisch geregelde luchtvering. De geavanceerde sensoren van het systeem monitoren de weg 1.000 keer per seconde en passen de vering automatisch aan om een maximale rijkwaliteit te garanderen.

Ook aan (elektrische) power geen gebrek bij de nieuwe Lotus. De topuitvoering van de Emeya line-up is uitgerust met een krachtige dual-motor setup. Met zijn topsnelheid van meer dan 250 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan 2,8 seconden is de Lotus Emeya één van de snelste elektrische GT’s ter wereld.

Dat zijn natuurlijk prettige rij-specificaties, maar ook bij het opladen beloven de specs snelheid. Met een 350 kW DC-snellader kan hij in ongeveer vijf minuten een actieradius van 150 km bijladen en het accupakket binnen 18 minuten tot 80% laden.

Foto via Lotus Cars

Dolby Atmos

Genieten van je favoriete muziek onderweg in de best mogelijk kwaliteit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met audioproducent KEF. Het geavanceerde luidsprekersysteem tilt de audiobeleving naar een nieuw niveau en beschikt onder meer over de bekroonde KEF Uni-Q® speakers, de ruimtebesparende Uni-Core™ subwooferbehuizing en het Dolby Atmos compatibel 3D-surroundgeluid – eerder al geïntroduceerd in de Lotus Eletre, de hyper SUV van het merk.

“Dit is een Lotus zoals je nog nooit eerder hebt gezien. We hebben een luxe performance-auto gecreëerd die bestuurders vertrouwen geeft en blij maakt met rauwe emotie en puur plezier – en ze verbindt met de weg”, zegt Ben Payne, Vice President of Design, Lotus Group.

Foto via Lotus Cars

Beschikbaarheid en prijs Lotus Emeya

Geïnteresseerden autoliefhebbers zullen helaas nog even geduld moeten hebben. Prijs en beschikbaarheid van de Lotus Emeya worden op zijn vroegst in het vierde kwartaal van dit jaar bekend gemaakt. Wel liet de autofabrikant weten dat de start van productie in 2024 verwacht wordt.