Sonos introduceert de flink vernieuwde Move 2 in fris nieuw kleurtje

Sonos introduceerde eerder vandaag de Move 2, de opvolger van de in 2019 verschenen Move. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant heeft de Move 2 een flinke upgrade gekregen, waarbij een sprong in batterijduur, lager verbruik in stand-by én een fris nieuw kleurtje direct in het oog springen. De Move 2 is vanaf 20 september wereldwijd verkrijgbaar.

Met de originele Move, geïntroduceerd in 2019, waagde Sonos zich voor het eerst in het segment van de portable speakers. Met succes: “Dankzij zijn ontwerp, veelzijdigheid en krachtige geluid is Move sinds de introductie in 2019 nog steeds de bestverkopende speaker in zijn categorie”, vertelt Patrick Spence, CEO van Sonos.

“Het is ons streven geluidservaringen te creëren die leiden tot diepere verbindingen en inspiratie, ongeacht met wie of waar we zijn. Move 2 vertegenwoordigt een nieuwe stap in onze missie om meeslepend luisteren toegankelijker te maken. Ons populairste draagbare product produceert nu stereogeluid omdat hij is voorzien van dezelfde geavanceerde akoestiek en designelementen als we met de Era-producten hebben geïntroduceerd.”

Foto via Sonos

Flink vernieuwd

De nieuwe generatie Move produceert niet alleen dat brede stereogeluid, maar is daarnaast ook qua batterij en design flink vernieuwd. Zo is de batterijduur van de Sonos Move 2 maar liefst 24 uur, een verdubbeling ten opzichte van de originele Move. Daarnaast is de Move 2 dankzij een USB-C poort aan de achterzijde ook te gebruiken om je smartphone of andere apparaten op te laden terwijl je onderweg bent.

Ook het verbruik in stand-by in fors de kop ingedrukt. De Move 2 verbruikt tot 40% minder energie wanneer je hem niet gebruikt. Over duurzaam gesproken: de nieuwe Move is gemaakt met gerecyclede kunststof en heeft hij een verwijder- en vervangbare batterij voor een langere levensduur.

Naast het vertrouwde Sonos zwart of wit is de Move 2 ook te verkrijgen in het olijfgroen, waardoor de speaker zowel binnen- als buitenshuis meer aansluit bij neutralere tinten. Verder sluit de vormgeving aan bij de lijn van de Era-producten. Dat betekent een capacitieve volumeregelaar en bediening via Sonos Voice Control, Amazon Alexa, de Sonos-app of Apple AirPlay2.

Foto via Sonos

Bluetooth én wifi tegelijkertijd

Uiteraard blijft het niet alleen bij die bedieningsmogelijkheden. Want net als bij de eerste generatie Move en de compactere Roam, heeft ook de Sonos Move 2 de mogelijkheid om zowel via wifi als bluetooth te verbinden. Een grote verbetering is echter dat de speaker nu beide verbindingsmogelijkheden tegelijkertijd kan gebruiken.

Dat betekent dat je in de praktijk er voor zou kunnen kiezen om via bluetooth naar twee Move 2’s streamen, die via wifi met elkaar verbonden zijn. Zo vergroot je op elke gewenste plek je geluidsveld. Thuis, in de tuin of in het park.

Beschikbaarheid Sonos Move 2

De Sonos Move 2 is vanaf 20 september 2023 wereldwijd verkrijgbaar voor € 499.