Lumo Lift zorgt met trillingen voor goed postuur als je zit

Werk je veel achter een computer? Dan weet je hoe gemakkelijk je onderuit gaat zitten. Misschien zit het lekker, maar het is ontzettend slecht voor je postuur. Lumo Lift zorgt ervoor dat dit je niet meer gebeurt; het apparaat let voor jou op je postuur.

De Lift draag je op je huid, precies onder je sleutelbeen. Je hangt hem met een zwarte of zilveren vierkante magneet aan je t-shirt, zodat hij op de juiste positie zit. Het apparaatje valt overigens niet op, dankzij afmetingen van 4,5 x 2,5 x 1,27 cm. Als je achter je bureau zit, moet je het apparaat instellen op de houding naar voorkeur, wat je doet door twee keer op de Lift te klikken. Deze vibreert vervolgens drie keer om de wijziging te bevestigen.

Vanaf dan begint de ‘coaching session’: verander je van postuur of ga je onderuit hangen, dan vibreert de Lift. Wanneer hij dit precies doet, kun je zelf instellen. Zo kan de Lift vibreren nadat je drie seconden onderuit zat, of pas na tien minuten. Het bedrijf zelf raadt aan dit na twee minuten te doen.

Nadat je het apparaat gekalibreerd hebt, gebruikt de Lift sensoren om de hoek van je postuur te meten. Iedere keer dat je die hoek verplaatst, vibreert de Lift. Nadeel is dat je vrijwel nooit uren achter elkaar in dezelfde houding blijft zitten, waardoor het apparaat vaker vibreert dan nodig is. Ook moet je de Lift steeds opnieuw kalibreren als je even op bent gestaan en later weer achter je bureau gaat zitten.

De Lumo Lift houdt data bij over je postuur, die je in een applicatie voor iOS en Android terug kunt vinden. Het apparaat heeft hier wel een Bluetooth-verbinding met je smartphone voor nodig. In de applicatie kun je zien hoeveel uur je goed hebt gezeten, doelen voor een dag vaststellen en een cijfer voor die dag zien. Heb je de hele dag goed gezeten, dan is dit cijfer ‘remarkable’. Zat je veel onderuit, dan zie je ‘slouchy’ staan. Overigens heeft het apparaat ook een stappenteller, en het aantal stappen dat je gezet hebt is terug te zien in de applicatie.

Lumo Lift app

De accu van het apparaat gaat tot vijf dagen mee, opladen doe je met een bijgeleverde USB-kabel. De Lumo Lift is voor $99,99 te bestellen.