Nieuw op Disney+ in juli: Futurama en Kizazi Moto

Kizazi Moto, Nieuw op Disney+

De maand juli staat voor de deur en daarmee ook de zomervakantie! Grote kans dat je binnenkort lekker een paar dagen – of zelfs weken – weg gaat dus. Disney+ lijkt daar vast rekening mee te houden, al is dat minder goed nieuws voor de thuisblijvers. Disney+ staat deze maand namelijk niet vol met nieuwe content, al zijn er wel een paar toffe series die door blijven lopen, zoals Secret Invasion. Gelukkig komen er ook een paar nieuwe delen van bestaande series én één compleet nieuwe serie Maar nieuwe films, die lijken we deze maand niet te hoeven verwachten.

Series: Futurama seizoen 11, Steamboat Silly en Kizazi Moto: Generation Fire

Geen films op Disney+ in juli dus. Maar wel series. Te beginnen met Kizazo Moto: Generation Fire, die op 5 juli naar de stremaingdienst moet komen. Dit is een geanimeerde sci-fi-serie met behoorlijk wat actie, die in principe uit tien korte films bestaat, gemaakt door een nieuwe generatie animatiemakers. De films geven ieder een futuristische visie weer, die specifiek geïnspireerd zijn door de verschillende Afrikaanse geschiedenissen en culturen. De makers gebruiken dan ook Afrikaanse perspectieven om nieuwe werelden op te zetten, vol geavanceerde technologieën, aliens, geesten en monters.

Ook leuk: Futurama keert deze maand weer terug! De serie is alweer tien jaar van de buis, maar op 24 juli komt er dan toch nog een elfde seizoen. In totaal komen er tien afleveringen bij, waarin we bijvoorbeeld weer beelden zien van de relatie tussen Fry en Leela. Maar we krijgen ook de “geheime geschiedenis van Robot Santa”  te zien, net als – natuurlijk – de bekende kattenbak van Nibbler. Verder is al aangekondigd dat het seizoen inspiratie haalt uit onze eigen wereld en actualiteit, dus bereid je voor op afleveringen over een pandemie en bijvoorbeeld cryptocurrencies.

Tot slot is er een nieuwe aflevering van The Wonderful World of Mickey Mouse. Deze serie loopt al sinds 2020 en werd destijds in het leven geroepen vanwege Mickey’s 92e verjaardag. Inmiddels wordt Mickey dus 95 en is het opnieuw reden voor een feestje.

De serie is eigenlijk gewoon een nieuwe variant van de Mickey Mouse-shorts, die in 2013 nog een Emmy Award wonnen. Op 28 juli verschijnt echter de laatste aflevering, die juist heel bijzonder is. Er komen namelijk allemaal hele oude Mickey’s terug de huidige wereld in, die het heel dorp kapot maken. De Mickey van nu moet met zijn vrienden proberen hen tegen te houden, voor ze het hele dorp kapot maken.

Deze series zie je vanaf juli op Disney+:

  • Kizazi Moto: Generation Fire (2 juli)
  • Futurama, seizoen 11 (24 juli)
  • The Wonderful World of Mickey Mouse: Steamboat Silly (28 juli)
Beeld: Disney+