We kennen de slimme spiegel die een medewerkers van Google maakte al, maar nu kunnen we zelf aan de slag met interactieve displays. De internetgigant heeft nieuwe open-source software gemaakt die iedereen zijn eigen, grote interactieve display laat maken. Het project heet AnyPixel.js en is te downloaden via GitHub.  Google is er al mee aan de slag gegaan en de meest belangrijke woorden hier zijn “groot en ongebruikelijk”.

Google kwam op het idee voor AnyPixel.js nadat ze iets interessants in hun kantoor in New York wilde hebben. Ze bedachten een interactieve installatie met lichtjes en knopjes waar je op kunt drukken. Het gehele systeem bevat uiteindelijk zesduizend knoppen en is te besturen via een webpagina. Daarmee kunnen ontwikkelaars zelf aan de slag om iets leuks te maken van de display. Het resultaat is een prachtige muur van oplichtende knoppen die je kunt indrukken om je eigen kleurrijke ontwerpen en patronen te maken, die je vervolgens steeds opnieuw kunt bekijken.

Google wilde deze mogelijkheid ook naar de gebruiker brengen en deed dat dus in de vorm van deze software. Hiermee kun je vergelijkbare projecten maken, bijvoorbeeld met ballonnen, lichtjes of andere componenten. Daarnaast kun je voor je begint naar Google’s voorbeeld kijken in de browser, zodat je een idee krijgt hoe jouw project er uit gaat zien als het af is. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we ons huis kunnen oplichten met allerlei lichtjes en leuke displays.