Moss is een robotpakket voor mensen die de handleiding niet (willen) lezen

Zelf robots bouwen wordt steeds eenvoudiger. Met de Moss wordt het je nog iets gemakkelijker gemaakt. Je kunt de onderdelen op een willekeurige manier in elkaar zetten en je hebt geen enkele kennis over programmeren of bedrading nodig.

De Moss bestaat uit verschillende onderdelen. Je kunt deze onderdelen in elkaar zetten zoals jij het wilt. Je kunt er dus een auto van maken, spelen met lampen of bijvoorbeeld de robot dingen op laten pakken. De robot is gebouwd door Modular Robotics en is bedoeld voor kinderen. Kinderen kunnen met deze relatief simpele robots toch hele lastige opdrachten laten uitvoeren.

Deze vierkante blokjes waar je een robot mee kunt bouwen, doen direct denken aan de M-Blocks. De M-Blocks, afkomstig van MIT, kunnen springen, bewegen en in een grote groep zelf een grotere robot maken. Toch is de Moss voornamelijk geïnspireerd door de Cubelets, een eerder product van Modular Robotics.

Cubelets zijn namelijk ook kleine vierkante robots die samengevoegd kunnen worden. Het bedrijf heeft alles wat er mis ging met de Cubelets verbeterd en hier nog allerlei leuke dingen aan toegevoegd. Het resultaat van al het onderzoek en de verbeteringen is de Moss geworden.

De Moss is momenteel op Kickstarter te vinden. De vraag is echter, waarom? De Moss wordt namelijk momenteel al gebouwd, er is geen geld nodig en het bedrijf heeft al een succesvol product. Maar zoals het bedrijf tegen de BBC zegt: “We’re already making Moss so we don’t need the Kickstarter funding. But in 2013, it seems like the place where people look for cool new tech products.”

De Moss is verkrijgbaar en verschillende uitvoeringen. De goedkoopste versie kost $59, de duurste ruim $949. Bekijk hier alle versies.