Neurio sensor maakt je hele huis slim en connected in een handomdraai

Alles om ons heen wordt maar slimmer en meer verbonden met het Internet. Je vraagt je bijna of wat je nog met al dat ‘oude spul’ in huis moet. Geen zorgen, ook het huis anno nu kan direct mee de volgende revolutie in, als het aan de makers van het Neurio systeem ligt.

Een slimme overbrugging van nu tot aan die geschetste toekomst, zo zou je Neurio misschien nog wel het best kunnen omschrijven. Want zo’n smart home is leuk, maar nog wel even van ons weg.

Het Neurio platform bestaat feitelijk uit 3 kerncomponenten: de Sensor, een klein kastje voor in je meterkast, een app om inzicht te krijgen in je energieverbruik in huis en een online platform dat alle informatie analyseert en met slimme algoritmes probeert te herkennen wat er zoal aan de hand is in huis.

De dienst werkt dus via sms of e-mail, maar kan ook samenwerken met populaire dienst IFTTT. Daarnaast zijn er talloze API’s die slimme programmeurs kunnen gebruiken om apps of diensten te bouwen voor Neurio. De grappigste en meest uitdagende uitbreiding is natuurlijk de Trigger, waar je als creatieve hacker helemaal los mee kan gaan.

Het team van Neurio wil via deze Kickstarter-campagne nu proberen het benodigde budget binnen zien te halen om het hele concept in productie te nemen. Om ook in Europa gecertificeerd te worden, wil het team minimaal 150.000 Canadese dollars ophalen en daar is het vrij soepel naar op weg.

Wil je aan de slag met de Neurio? Zorg dan dat je er snel bij bent en koop voor omgerekend 89 euro een starterspakket. De eerste leveringen worden in april volgend jaar verwacht.