Zo ziet het eruit om augmented reality met Magic Leap te bekijken

De nieuwe AR- en VR-technologie van Magic Leap is nog in nevelen gehuld. We weten nog steeds niet hoe het apparaat van de Amerikaanse startup er precies uit gaat zien. Wat we wel weten, is hoe het precies gaat worden om Magic Leap te gebruiken. In een nieuwe video laat het bedrijf zien hoe een gebruiker bijvoorbeeld notificaties en andere informatie binnenkrijgt in de echte wereld.

Bovenstaande video doet vermoeden dat Magic Leap een bril zoals de Hololens wordt, maar de abstracte beschrijvingen van de makers wijzen op iets anders. De Magic Leap zou volgens WIRED namelijk ‘waveguides’ gebruiken om 3D-afbeeldingen te tonen in de echte wereld. Wat dat precies betekent? Het moet allemaal nog maar blijken.

Silicon Valley is hoe dan ook zeer geïnteresseerd. Hoewel we nog geen enkel apparaat hebben gezien, is er al 3,7 miljard dollar (3,3 miljard euro) in het mysterieuze bedrijf geïnvesteerd. Google-topman Sundar Pichai investeerde een half miljard dollar, waarna hij in de raad van bestuur kwam te zitten. Heeft Pichai gezien wat de bril precies moet worden en hij was hij zo onder de indruk? Of is dit een bubbel die uiteindelijk zal barsten?