‘Make it Wearable’: Hoe wearables spelen met de grenzen van ons lichaam


De opkomst van wearables zal je niet onopgemerkt zijn gebleven. Van smartwatches en fitness-trackers, tot slimme haarspeldjes die ons kunnen beschermen tegen een aanval; je kan het zo gek niet bedenken. Langzaam krijgen deze technologieën steeds meer impact op ons leven en verbreden ze ons menselijk vermogen en de grenzen van computertechnologie.

The Creators Project maakte in samenwerking met Intel’s Make it Wearable Challenge een serie van vijf korte documentaires genaamd: ‘Make it Wearable’ om deze ontwikkelingen te onderzoeken en te bespreken

While we don’t know the limits of wearables, the innovations within the field are inspiring human-technology connection like never before, while also forcing the world to reconsider our formerly-held notions about the limits of tech.

Gisteren kwam deel vier van deze interessante documentairereeks uit. Centraal hierin staat de manier waarop wearables ons in staat stellen de natuurlijke, biologische grenzen van ons lichaam te verleggen. Kijk zelf hoe wearable technologieën de capaciteit van ons lichaam kunnen vergroten:

Ook de eerste drie afleveringen van de documentairereeks zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Deze richten zich op wearables in relatie tot communicatie, gezondheid en menselijke expressie (klik op de links om de video’s te bekijken!)

Begin dit jaar kondigde Intel tijdens CES de ‘Make it Wearable challenge’ aan. Een oproep waarin slimme en creatieve ondernemers van over de hele wereld worden uitgedaagd na te denken over de toekomst van wearables en ubiquitous computing. Intel heeft meer dan 1.3 miljoen dollar vrijgemaakt om de winnaars te helpen hun product of idee te realiseren.