MaxMania: Waarom Max Verstappen een nieuw oranjelegioen op de been brengt

Formule 1 is sinds 2015 niet meer hetzelfde. Toen kwam Max Verstappen in beeld, die nu de wereldtitel in het vizier heeft. Maar wat maakt Max nu eigenlijk zo bijzonder? En wat maakt Formule 1 zo bijzonder? Onze eigen columnist Koen Vergeer schreef daar een boek over: MaxMania.

Om die vragen te beantwoorden, deed Vergeer flink wat onderzoek. Hij fileert Vettel en Hamilton, interviewt ex-kandidaten en loopt door de pits. Maar natuurlijk volgt hij Max ook in alle successen en tegenslagen op weg naar de top.

Daarbij valt een ding direct op: Max brengt een heel nieuw Oranjelegioen op de been. Formule 1 is opeens een sport van nationaal belang. Iedereen kijkt het, iedereen leeft met Max mee. En nu kun je eindelijk dichterbij komen dan ooit, met het boek van Vergeer.

MaxMania Koen Vergeer

Koen Vergeer

Koen Vergeer zelf is schrijver, onze Formule 1-columnist en natuurlijk ook een Formule 1-liefhebber. Naast zijn columns op Numrush, schrijft hij ook voor het tijdschrift Formule 1 en publiceerde hij eerder De Formule 1-fanaat (1999). Dat boek heeft al vier herdrukken gehad en werd vertaald in het Engels, Duits en Chinees.

Later verschenen ook Le Mans (2004), Mijn Formule 1 (2007) en Pole Position (2013). MaxMania is vanaf 24 mei te koop voor 19,99 euro.

Foto: Red Bull Content Pool