Microsoft 365 krijgt nieuwe app en ondersteuning voor Timeline op je smartphone

microsoft

Microsoft heeft nieuwe updates aangekondigd voor Microsoft 365. Zo komt er een nieuwe app voor je telefoon en een speciale app voor Android en iOS. Microsoft deed zijn aankondigingen tijdens de Build 2018-conferentie.

Microsoft 365 is een combinatie van Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility en Security (EMS). Het systeem is speciaal ingericht voor bedrijven.

“Met 135 miljoen commerciële maandelijks actieve gebruikers van Office 365 en de ruim 700 miljoen verbonden Windows 10-apparaten, helpt Microsoft 365 ontwikkelaars bij het bereiken van mensen, waar en hoe ze ook werken”, aldus Joe Belfiore,corporate vice president bij Microsoft.

Apps

Microsoft kondigde onder meer de nieuw Your Phone-app aan. De app moet een soort doorgang worden van je telefoon naar je PC. Krijg je dus een berichtje, dan wordt dat ook op je PC gedeeld. Verder kun je foto’s en notificaties delen met andere apparaten die je bezit. De app wordt vanaf deze week uitgerold naar het Windows Insider-programma.

Daarnaast werden er updates aangekondigd voor de Microsoft Launcher-app voor Android. Die gaat Enterprise-klanten ondersteunen met een speciale lijn aan zakelijke apps. Ook geeft het advies over IT op het gebied van configuratie. Daarnaast krijg je toegang tot de Timeline-ervaring.

Met Timeline kun je terug in de tijd gaan naar eerdere taken waar je op je verschillende apparaten aan werkte. Zoek je bijvoorbeeld naar een specifiek document waar je vorige week aan werkte, dan moet het met Timeline eenvoudiger worden om die te vinden. Op de iPhone krijg je hier ondersteuning voor via Microsoft Edge.

Sets

Tot slot kondigde Microsoft Sets aan. Daarmee kun je je spullen gemakkelijk organiseren. Alles wat bij elkaar hoort, blijft ook bij elkaar. Daardoor moet het eenvoudiger worden om productief te zijn. Sets is specifiek gemaakt voor ontwikkelaars.