Netflix wil speciale montage van films en series voor mobiel

Heb jij af en toe ook moeite met het kijken van je favoriete Netflix-serie op je mobiel? Net iets te kleine letters of door de vele details het beeld verliezen? Je kunt natuurlijk het beste Netflixen via je laptop of tv, maar wanneer je je verveelt in de trein kan Netflixen op je mobiel heel lekker zijn. En Netflix zou Netflix niet zijn als ze niets iets op de beperkingen zouden verzinnen.

De streamingdienst denkt na om de originele content aan te passen voor mobiel gebruik, zo zegt Netflix’ chief product officer Neil Hunt op een bijeenkomst in San Francisco. Het plan is niet om speciale series te maken voor de mobiele kijker, maar om juist de bestaande films en series aan te passen.

“Het is niet ondenkbaar dat je een kopie neemt en deze anders monteert voor mobiel”, zegt Hunt. Op dit moment is alle content hetzelfde op de verschillende platformen. Een mobiele versie moet scènes beter zichtbaar maken op een kleiner scherm en de shots met te veel detail worden achterwege gelaten.

HDR op mobiel

Een andere interessante ontwikkeling binnen Netflix is de samenwerking met Dolby. Zij werken samen aan de serie ‘Iron Fist’ die standaard wordt opgenomen in HDR, waarbij je een groter bereik aan kleuren te zien krijgt. Ondanks dat HDR het best tot zijn recht komt op een groot scherm, denkt Hunt dat HDR ook voor kleinere schermen ook prima werkt.

De eerste smartphone met een HDR-scherm is inmiddels aangekondigd, de LG G6, waardoor deze Netflix ontwikkeling nog niet eens zo’n slecht plan lijkt. In de VS en Canada wordt Netflix nog steeds het meest via de tv gekeken, maar in Aziatische landen zijn mobiele kijkers juist de meerderheid, met name in India.