Meerkat voegt functie toe om andere gebruikers te volgen via het web

De populaire livestreaming-app Meerkat heeft een nieuwe functie toegevoegd, zo meldt The Next Web. Vanaf nu krijgen gebruikers de mogelijkheid om elkaar te volgen via het web, waardoor gebruikers niet langer afhankelijk zijn van Twitter.

Meerkat is in korte tijd zeer populair geworden, omdat het gebruikers de mogelijkheid geeft om live beelden te streamen via de app. Zodra een gebruiker een nieuwe stream start, verschijnt er een link naar de stream op Twitter. Via de link kunnen Twitter-volgers vervolgens live mee kijken met de avonturen van de Meerkat-gebruiker. De laatste dagen zien we bijvoorbeeld de nodige livestreams vanaf SXSW, waardoor gebruikers in Nederland het festival op de voet kunnen volgen.

Sinds bekend is geworden dat Twitter een concurrerende livestreaming-app, Periscope, heeft overgenomen, heeft Meerkat nog maar beperkte toegang tot diverse statistieken op Twitter. Om deze reden heeft Meerkat besloten om een nieuwe functie toe te voegen, zodat gebruikers elkaar ook kunnen volgen via het web. Gebruikers kunnen voortaan een link aanmaken die verwijst naar een ‘volg-pagina’, waar je een persoon kunt volgen. Op het moment dat je een persoon volgt, krijg je push-meldingen via de app als iemand een nieuwe stream start.

meerkat volg

Doordat de link ook te delen is via andere social media kanalen, geeft het gebruikers de kans om ook personen te volgen die geen gebruik van Twitter maken. Hiermee probeert Meerkat los te komen van Twitter en kan het zijn publiek vergroten. Daarnaast is het voortaan ook mogelijk om een persoon te volgen als de livestream is afgelopen.